Lek, az albán pénz

Címkék: albánia atm albán lek lek

2010.04.19. 14:29

Albániában az Albán Lek a hivatalos pénznem, egy lek kb. 2 Ft-ot ér, már a kilencvenes évek közepe óta. A leket nem váltják nálunk, gyakorlatilag csak Albániában lehet hozzájutni, bankokban és pénzváltóknál. Az utcai váltás ott is illegális. Az országban EURO-val is lehet fizetni a legtöbb helyen, de lekben kényelmesebb. A drágább helyeken a bankkártyát is elfogadják, ATM-ek minden bankfióknál vannak, így könnyen tudunk pénzt felvenni a kártyánkról. A legnagyobb címlet az 5000-es, a legkisebb az egylekes.
Érdekesség, hogy az albánok még mostanában is gyakran számolnak régi lekben, ami tízszerese az újnak. Pedig a pénzcsere majdnem ötven éve volt, és mégis. De a bankok terjedésével ez gyorsan el fog múlni, hiszen nem mindegy, hogy valaki az adott összeg tízszeresét utalja el véletlenül.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr851934324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása