Jónapot megye

2015.02.06. 12:17

Albániában van egy megye, amelyet Mirditának, azaz Jónapotnak hívnak. Érdekes terület, sok heggyel. Amíg nem vezetett erre autópálya, nehezen lehetett megközelíteni, de ennek már vége.
Ez a terület még most is szinte kizárólag katolikus, RReshenben, a központban nincs is komolyabb mecset. Itt van Orosh, ahol egy szép templom is található. Aki olvasta Ismail Kadare Kettétört április című regényét, biztosan emlékszik még az oroshi kullára. Ha szeretjük az érintetlen természetet, akkor érdemes a Mirditai hegyekbe mennünk, itt még kevés a turista és nagyon örülnek az idegennek. 
További információk, képek a honlapomon találhatók: alban.hu/mirdita

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr737146329

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2015.02.07. 13:27:52

Ez pedig egy nagyon jó videó a megyéről:
www.youtube.com/watch?v=ZQO22GCYU40

Tudom, hogy a blogot olvasók döntő többsége nem tud albánul, de a képi anyag nagyon szép, ahol meg unalmasabb, beszédesebb részek vannak, ott meg nyugodtan tovább lehet kicsit pörgetni, de ennek ellenére szerintem nyelvtudás nélkül is élvezhető a film jó része.
süti beállítások módosítása