Albánia kutyával

2017.01.23. 13:08

Egyre többen szeretnének a kutyájukkal együtt nyaralni Albániában. Erre van lehetőség. Kutyát bevinni Albániába kutyaútlevéllel lehet, 30 napnál régebbi oltások igazolásával. A határon megnézik az ebet, ha egészséges, akkor be lehet vinni.

Albániában a kutyák helyzete kicsit más mint nálunk. Pásztorkutyaként szöges nyakörvvel védik a nyájat a farkasok és medvék ellen, őrzik a tanyát. Kevesen tekintik őket házi kedvencnek, de már egyre többen tartanak kutyát a városlakók közül is.
A legtöbb albánnak még furcsa az a közeli kapcsolat kutya és ember között, amit mi már megszoktunk. Sokaknak még a turizmusban is furcsa, hogy valaki a kutyájával együtt utazik, pláne, hogy egy szobában is kar vele aludni. Emiatt sok apartmanban és a legtöbb szállodában nem engedik meg a kutyák bevitelét.
De vannak olyan megbízható apartmanok, ahol ez nem gond. Természetesen a kutyák által okozott kárt ezeken a helyeken is ki kell fizetni, illetve nem vállalnak semmilyen felelősséget a kutyával kapcsolatban.

Ezeknek az apartmanoknak a listája itt található, kérem klikkeljen erre a sorra.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr4512147745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása