Kétszer jártam ezen a csodálatos helyen. Mivel egy működő katonai bázison belül van, ezért már bejutni is érdekes volt - elvették az útlevelet, külön kísérőt kaptunk. Orikos város romjai még nem voltak teljesen feltárva, de az igazi élmény így is a katonai bázis volt: a rozsdásodó ismeretlen típusú teherautók, a móló mellé hármasával kikötött tengeralattjárók, amiket persze tilos volt fotózni.
2015-ben megújult a park, a burjánzó növényeket kiirtották, új táblákat szereltek fel. Érdemes megnézni, az öböl mellett vezető út végénél.

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr107546162

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zsozé_ 2015.07.08. 10:03:31

Hogyan lehet pontosan bejutni oda? Mikor két éve próbálkoztunk bejutni határozottan visszafordítottak minket a katonai bázis bejáratánál és közölték, hogy zárt terület.

Dino Tibor · http://www.alban.hu 2015.07.10. 14:31:36

Én kitartóbb voltam és jobb a rábeszélőkém - igaz tudok albánul - ugyanis az őrnek elég nagy macera a turista: le kell jelenteni a főnöknek, meg kell várni a kísérőt, el kell venni az útlevelet, be kell írni az útlevélszámokat és a rendszámot egy nagy könyvbe. És mindezt egy számára ismeretlen nyelven. Egyszerűbb elzavarni az idegent.

Zsozé_ 2015.07.15. 21:19:08

Viszont ha most megújult a park, lehetséges érdemes újra próbálkozni,hogy beengedjenek? Bár mikor ott voltunk a marcona őr nagyon határozott hajtott el minket :)
süti beállítások módosítása