Most, hogy becsődölt a MALÉV, megszűnt az évtizedes közvetlen mindennapi Tirana-Budapest járat. Pedig nyáron naponta két gép is repült...
Úgy fest senki se lép a Malév helyébe, így aztán csak átszállással repülhetünk Albániába.
A menetrendszerinti járatok közül az Austrian Budapest-Bécs-Tirana járata még a legjobb. Főleg ha rögtön Bécsből indulunk. Napi több járat közül választhatunk.

A fapadosokkal Olaszországon keresztül tudunk utazni Albániába, de jó átszállást nem igazán találtam. Albániába a Belleair repül több olasz városból - www.belleair.it .
A Ryanair Velencei járatához kapcsolódik a Belleair egyik tiranai gépe, érdemes megnézni.
A Wizzair Római járatához is találunk jó csatlakozást Tirana felé.

2012 júniusától a Belle Air Bécsbe is indít járatot, hetente kétszer, csütörtökön és vasárnap, 9,20-kor. Vissza 6,30-kor indul a repülő. 2 óra az út.

Ha nem félünk a tengertől, akkor a repülő-komp kombináció is szóva jöhet. A Wizzair Bariba repülő esti járatával még elérjük az éjszakai kompot - az Adria Ferries járatát - ami kb. 40 euróért visz át minket a tengeren, úgy, hogy reggel érünk Durresbe. Egy szállás árát már meg is spóroltuk.

Én ezeket találtam, ha valaki tud jobb járatot, írja meg a kommentbe!

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr24172607

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Jani haverja · http://alfa-kontakt.info/ 2012.02.22. 20:08:25

Írom :)

Korfura rengeteg fapados és charter megy fillérekért. Általában kora hajnalban érkeznek Korfura, reggel meg indul a szárnyashajó Sarandába, ha még a tavalyi árak vannak, akkor 30 EUR környékén az út oda-vissza. Mármint annak, aki Saranda, Ksamil, Butrint felé igyekszik.És a kompút csak 25 perc szárnyashajóval. Ezek (Ksamil, Butrint) tömegközlekedéssel minimális idő alatt elérhetők Sarandából.

Tiranába meg a legjobb - pár napja legalábbis még ez volt - a Turkish Airlines Isztambulon keresztül, a repjegy ára (retúr) 65.000 Ft volt pár napja, és sürgős, tehát nem jóval előre foglalt vételben. Igaz, hogy km-ben sok Isztambulon át az út, de olcsó, és jó állítólag. Nekem is úgy mesélték, akik ezzel utaztak.

Talán tudtam valamit segíteni. Viszont az a baj (vagy éppen jó), hogy jelenleg olyan bizonytalan a légitársaságok jövője mindenhol Európában, hogy össze-vissza akcióznak (meg sajnos szüntetnek is meg akciókat), így amit ma leírok (vagy éppen Te leírsz), az holnapra már nem érvényes, viszont van helyette más. És ez most pont az Európa közepéről ide a Balkánra induló járatoknál igaz a legjobban.
süti beállítások módosítása