Hotel Adriatik Durres

Címkék: durres hotel adriatik

2011.03.08. 13:37

Ez Albánia legpatinásabb szállodája - legalábbis amióta bezárt a Tiranai Dajti szálló - itt már a szocializmus évtizedeiben is szálltak meg külföldi turisták. Ahogy én is 1990-ben. A szállodának hatalmas zárt kertje volt, ahol ki volt rakva a dicsőségtábla is. A kerítésnél több, jól karbantartott bunker is védett minket. A környéken csak néhány épület állt, sok fa között.
Másodszor 1995-ben aludtam ott, egy magyar nyaralócsoport kisérőjeként plusz egy főként az egyik szobában, de lebuktam, mondták is a recepciós lányok, hogy ők mindent tudnak. A szálloda akkor még nagyjából olyan volt mint régen, de a környéken már épült néhány villa, családi ház, kisebb hotel.
Harmadszor 2007-ben laktam ott, egy repülős-buszos körutazás vezetőjeként. Ekkor a környék már teljesen be volt építve, a szálloda kertjéből csak annak negyede maradt meg. Ott viszont úszómedence épült, pool-bárral. A szállodát is privatizálták, az új tulajdonosok ötcsillagos színvonalra újították fel, a tetőre panoráma étterem épült ahol éppen egy helyi potentát lánya tartotta eskövőjét.
A szobák teljes kényelmet nyújtottak, mindennel fel voltak szerelve, csak a méretük nem lett nagyobb. A régi hotelből már csak a név és a patina maradt meg.

Aki szereti a minőségi szállodákat, az nyaraljon a Hotel Adriatikban!
Árak és további  információk itt: http://www.alban.hu/durres_adriatik.htm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr482721609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása