Albánia egy napra

Címkék: albánia shkodra saranda

2010.06.11. 14:15

Sokan utaznak Albániába egy napra a környező országokból, kicsit kipróbálni az országot, megízlelni az ismeretlent.
Montenegróból Shkodrába, Krujába vagy akár Tiranába és Durresbe is szerveznek túrákat.
Ezeken az utakon sokat kell a buszon ülni, ráadásul Albánia kevésbé fejlett részén utaznak át. Megnézik Kruja múzeumát, sétálnak valamelyik városban.
Délen Korfuról lehet Sarandába és a közeli az UNESCO világörökség részét képező Butrintiba kirándulni egy napra. Ez a rész szép és fejlett, valaki Dél-Olaszországhoz hasonlította: nyüzsgő kisváros+ókori romok.
De Albániát így nem lehet megismerni, és az egy napos ízelítő bizony csalóka, nem mutatja meg az igazi értékeket. Érdemes több időt eltölteni Albániában.
 

Tengert, napfényt, forróságot.
Szállást érdemes már itthon foglalni, a legmelegebb napokban már nem találunk kint megfelelőt. Itt széles választékból válogathatunk:
http://www.alban.hu/durres_szallasfogl.htm

Nyári árak: Az éttermekben egy adag sült hal kb. 400 lek - 1 lek 2 Ft - de egytálételt hússal már ennek a feléért is kapunk. Persze vannak drágább helyek is.
A kávé ára 50 leknél kezdődik, egy sör vagy üdítő 100 lek, egy kis pálinka 50 lek.
A városi buszjegy ára 30 lek, reggel 5 és este 10 között ötpercenként közlekedik a város nyaralórészén. A taxi 300-500 lek. A belvárosban parkolási díjat is kell fizetni, zónák szerint. Az egy hetes bérlet ára 1000-2000 lek, zónától függően.
 

süti beállítások módosítása