Albániában sokan lazán veszik az építést, engedély nélkül építkeznek a saját földjükön - pedig a hatóságok lerombolják az ilyen házakat, főleg a tengerparton - vagy éppen álmaikat öntik épületbe. Így épül egy hajó alakú ház a tengertől távol, egy volt hajóskapitány jóvoltából.

Az albánok büszkék arra hogy albánok, és ezt nemcsak szavakban juttatják kifejezésre. Az albán zászló sok házon leng, ahogy mindenki ismeri a történelmüket és a népdalaikat is. A fiatalok ugyanolyan szívesen táncolnk a népzenére, mint a legújabb technóra.

Van egy másik kifejezési módja a büszkeségnek: a "hazafias építészet". Kétfejű sas alakú ablak, kövekből kirakott címer a ház falán több helyen is látható. Itt éppen egy benzinkút utal arra, hogy csak Albániában épülhetett:

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr402146529

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása