Áprilistól repül a Wizzair Tiranába, és a június végi tapasztalatom szerint nem sok üres székkel. Sok magyar turista indult el velük Albánia felfedezésére. A nyár folyamán heti két járat indul, szerdán és vasárnap.
Szeptembertől viszont változik a menetrend: heti 3 járat lesz, kedden csütörtökön és szombaton. Az időpont is változik, Budapestről 13,25 száll fel a gép, 14,50-kor érkezik. Vissza Tiranából 15,30-kor indul és öt óra körül érkezik.
Arra azért kíváncsi vagyok, hogy a turistaszezonon kívül hányan repülnek majd Tiranába. A Wizzairnek nagyjából mindegy, mert a magyar állam megtéríti a veszteségeiket, nekünk viszont egy jó lehetőség egy rövid kiruccanásra Tiranába vagy Durresbe.

Ez egy új tiranai múzeum neve. Nem növénytani hanem titkosszolgálati témájú. Az új, ortodox katedrálissal szemben levő régi házban volt a Sigurimi a régi albán titkosszolgálat egyik központja. 

A kiállításon rengeteg tárgy van, magnók fényképezőgépek egy rakáson. Érdekes a filmvetítő kisfilmje is. Az egyik teremben a falakra felírták a politikai foglyok nevét. Sajnos nem találtam meg Thoma bácsiét, de lehet, hogy más keresztnévvel van fent. 

Thoma Dardelli orvosnak tanult Magyaroroszágon 56-ban, utána hazarendelték és kényszermunkatáborba vitték mert részt vett a forradalomban.

Annak ajánlom a múzeum meglátogatását, akit különösen érdekel a téma, vagy szereti a 70-es évek technikáját. A jegyár magas 700 lek.

süti beállítások módosítása