A tiranai Természettudományi múzeum épületét visszadták az eredeti tulajdonosának, akinek természetesen az első dolga volt, hogy lerombolta és új házat húz a helyére.
Ebből néhány éve komoly botrány is volt, mert féltek, hogy a gyűjtemény elkallódik. Helyet kerestek tehát a múzeumnak, és úgy néz ki, meg is találták.
Az Ali Demi út mellett a katonaság volt rekrutációs épületében már folynak az átalakítások. A gyűjtemény darabjai is ott vannak, sőt már a múzeulógusok is ott dolgoznak.
A megnyitás későbbre várható. Remélhetőleg a múzeum kihasználja ezt a lehetőséget és megújul. Korábban ugyanis csak vitrinek voltak bennük porosodó kitömött állatokkal és csontvázakkal. Köztük egy bálnáéval...

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr835056635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása