Az alban.hu honlapon más utazási irodák által szervezett körutazásokat is árusítunk. Szerencsére már sok iroda szervez albán körutakat.
De sajnos nem tudom mindet jó szívvel ajánlani - nem is fogom - mert már a programon is látszik, hogy olyan szervezte, aki nem ismeri jól az országot.
Ilyen az "Európa utolsó titka: Albánia" nevű utazás. Ez gyakorlatilag 3 napba sűrítené be az egész ország megtekintését. Az egyik napon Pogradecből indulva Gjirokastrán át Vloráig jutnak el. Ez busszal - Elbasan felé kerülve, tehát jó utakon - legalább 8-9 óra utazás, a kötelező pihenőkkel. Ehhez jön még három városnézés, ami legalább 5 óra kell legyen, különben csak a rohanás marad. Szóval nehéz nap lesz. Ha Korca felé mennek, akkor meg pláne, mert ott bár rövidebb, de lassabb az utazás.
A másik a "Szkander bég történelme" alcímű utazás, amely Tiranában megmutatja Enver Hodzsa volt mauzóleumát - nem volt neki - és a "Hundertvasser házat". Ilyen ház nincs ott, bár van egy csicsás tömbház, amit a helyiek Disney háznak hívnak. A legérdekesebb látnivalót a tiranai Ethem Bey mecset kínálja ennek a csoportnak, a "teljes Korán mikroszkopikus betűkkel 1 lapra megírt páratlan példányával". Én már jártam ott többször, de még egyszer sem láttam, de a neten sem találtam utalást rá.
Javaslom inkább ezeket az utazásokat: http://www.alban.hu/korutazasok.htm

 

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr465053445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása