Albániában, mint a mediterrán vidékeken általában, sokféle bort készítenek. Köztük olyan különleges borokat, mint a csak itt található Shesh, amiből fehér és vörös változat is van. De ismert a Kadarka is, ami az albániai Shkodra - Skadar - városáról kapta a magyar nevét, mert itt a környéken van az eredete. Albánul Kallmetnek hívják.
Természetesen ahol bor Albániában készül ott raki is van, mégpedig szőlőpálinka, aminek szintén sok fajtája van, de ihatunk Albániában szeder vagy sompálinkát is.
Aki végig akarja kóstolni Albánia legjobb borait a legjobb családi borászatokban, az jöjjön velem áprilisban egy bortúrára!
További részletek: http://www.alban.hu/korutazas_22.htm
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.