Velipoja Albánia legészakibb tengerparti üdülőhelye. A homok itt sötétszürke, magas jódtartalma miatt gyógyhatású, pikkelysömörösöknek kíváló.
A területet a Buna folyó és a mellette levő védett erdő határolja, míg délen a Viluni lagúna állja el az utat Shëngjin felé. Köztük nagy területen fekszik a még csak részben beépített üdülőváros. A strandja széles, hosszú, a víz sekély. a városka szélein megmaradt még a parti fenyőerdősáv is.

A Rozafa - és testvére a Jurgen - apartmanház egy shkodrai nagycsalád tulajdonában van, néhány éve épültek. Az építők arra törekedtek, hogy olcsó, egyszerű szállást kínáljanak a szegényebb Észak-Albánia lakóinak, akiknek a déli árak már magasak lennének.

Az apartmanok nem nagyok, de mindnek van fürdőszobája, konyhasarka és erkélye. A nagyobb szobában franciaágy, a kisebben - ahol a konyhasarok is van - emeleteságy várja a gyerekeket. Elsősorban fiatal családok nyaralnak itt, vagy a legfelső emeleten levő studiókban párok. A studiók felének van erkélye, és innen jól látszik az erdő fölött a tenger is. Persze itt is van zuhanyozós fürdőszoba és konyhasarok is.

Mivel a városka szélén van, ide már alig hallatszik el a központban levő bulik zaja. A közelben van egy kisbolt, ahol mindent megvehetünk, amit nem, azt a strand mozgóárusai árusítják, újságtól a gyümölcsön át a strandfelszerelésig. A közelben egy árnyas kertben kiváló étterem van, ahol olcsón megkóstolhatjuk az albán ételeket.

Mindezt júliusban már kevesebb mint 2000 Ft/fő/nap áron megkaphatjuk.
További infók itt: http://www.alban.hu/velipoja_rozafa.htm

A bejegyzés trackback címe:

https://mediterranszereto.blog.hu/api/trackback/id/tr382791524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása