Albán Alpoknak az ország északi részén található magashegységet nevezzük. Bár a legmagasabb csúcsai 2,500 méter körüliek, de jóval alcsonyabbról indulnak, mint a svájciak, így ugyanolyan monumentális látvány tárul a szemünk elé. Egy belga hegyjáró ismerősöm szerint a Francia Alpok után ez a legszebb európai megashegység. Sőt itt a hegyek között hajózhatunk is a Komani tavon. Albániában három nagy völgy várja az utazókat, a legismertebb Theth, de ugyanolyan szép Valbona és Vermosh is.
A hegyekben egy új kezdeményezésre a házakból hanokat - fogadó - alakítottak ki, ahol a turisták nemcsak korszerű szállást, de házi főzésű ételeket is kaphatnak. Olyat amit a gazda helyben termelt és a még élő régi receptek szerint készített el a háziasszony. Igazi bio ételek.
A hegyekben lehet kirándulni,túrázni, hegyet mászni és a rengeteg feltáratlan barlang is várja a barlangászokat. De annak is tökéletes kikapcsolódást nyújtanak az Albán Alpok, aki csak a csöndet, a tiszta levegőt és a nyugalmat keresi.
Az Albán Alpok azoknak való, akinek az eredeti Alpok már túlontúl zsúfolt, drága és mesterkélt.
Ha meg akarja ismerni, jöjjön velem: http://www.alban.hu/korutazas_14.htm

Szerintem Berat Albánia legszebb városa. Három óvárosa is van, amelyekben sok templom, mecset és különleges szépségű lakóházak is várják a látogatókat. Itt van az ország legszebb ikonmúzeuma, a legemblematikusabb városképe, az egyik legjobb turisztikai információs rendszere. Berat múzeumváros és az UNESCO Világörökség tagja.
Beratban egy nagy - és drága - szálloda van, valamint több kis hotel. A városba autóbusszal juthatunk el, ha nincs autónk.
A városról fényképeket találhatók. http://www.alban.hu/berat_main.htm

süti beállítások módosítása