Bunk'art

2017.01.18. 15:31

Ha Albánia akkor bunker, ezt már sokan tudják. Még sok helyen láthatóak az apró és a nagyobb bunkerek, de az igazán nagyok a föld alatt vannak, a hegyoldalakban, vagy a városok alatt. Egy ilyet már korábban megnyitottak Gjirokastrában, a vár alatt, de nemrég két új bunkermúzeummal bővült a kínálat.
Mindkettő Tiranában van. Az egyik a Dajti lába alatt - a Dajtira vezető lanovka végállomása mellett/alatt. Ez a nagyobb, itt több emeleten több folyosó várja a turistákat. Lehet látni korabeli eszközöket, Enver elvtárs szobáját, rengeteg tablót és képet, valamint különböző művészi installációkat. Érdekes és borzongató végignézni.
A belépőjegy 500 lek.
További leírást képekkel itt lehet találni róla magyarul.
De decemberben megnyílt a kis Bunk'art is, a lehető legjobb helyen, Tirana főterétől 100 méterre, a belügyminisztérium alatt. Kihagyhatatlan a Tiranába látogatók számára. Itt jóval kevesebb szoba van, de ízelítőnek nagyon jó. A berendezés, a tematika a nagy testvért idézi, minden értelemben.
A belépő itt is 500 lek.

Albánia Wizzairrel

2017.01.16. 14:09

A Malévnak már a rendszerváltás előtt is volt tiranai járata, de sajnos a csőd óta már nem volt semmilyen közvetlen összeköttetés a két ország között. De a magyar kormány noszogatására az adófizetők támogatásával 2017 áprilisától heti két járat repül Budapest és Tirana között.
Vasárnap és szerdán 15,10-kor indul Ferihegyről a gép, és 17,15-kor indul vissza. Tehát 3 vagy 4 vagy 7 éjszakát is tölthetünk Albániában. Ennyi idő alatt megnézhetjük Tiranát, pihenhetünk a durresi tengerparton vagy tehetünk egy körutazást is az országban.
Ajánlataimért a repülővel érkezőknek klikkeljen erre a sorra!

süti beállítások módosítása