Megjelentek a 2017-es körutazások Albániába, látom sokan próbálkoznak.

Vannak akik már évek óta szervezik ezeket az utakat, vannak akik csak most kezdték el.
Van aki még a térképet sem ismeri, úgy szervez körutat, mint a Chemol travel, amelynek a programjából kiderül, hogy Berat és Vlora között van a Llogara hágó. ( Nem ott van, Vlorán túl )
Vannak olyan irodák is, amelyek bár régóta szerveznek oda utakat, mégsem képesek hibátlan programot írni.
A Proko például Dürresnek írja Durrest, katolikus templomokat mutat Beratban - csak ortodoxok vannak - és feleslegesen utaztatja az utasait Vlorába. A programnak ez a sora a kedvencem: "Az épület mellől mesés kilátás tárul elénk (túracipő)."
Van olyan iroda - Zseppelin - amelyik így hirdeti Tirana látnivalóit: Enver Hodzsa volt mauzóleuma - nem mauzóleum volt, hanem múzeum - és villája, az albán „Hundertvasser ház” ... Simán bevették az egyik poénomat amikor az egyik kicsicsázott tiranai lakóházat "Hundertwasser háznak" tituláltam. A helyiek Disney háznak hívják...
Vannak repülős körutazások is. Néhány iroda nem hitte el, hogy lesz közvetlen járat, így átszállással hirdeti a repülős útjait, vagy Korfuról hajóztatja át az utasait.
Vannak akik kihasználják a Wizzairt, és 5 napos körutakat hirdetnek. Az árak eltérnek, a Haris Travel Club például eleve drágábban adja az utat, magasabb reptéri illetéket is kér, sőt bevezetett egy újdonságot is: 8 eurót kér borravaló gyanánt. Elég sok csoportot vittem már ki, a Haris Travelnak is, de nem kértek sehol borravalót.

De szerencsére vannak jól megszervezett utak is.
Buszos kategóriában egy ékszerdoboz a Paradise Travel útja: kis csoport, jó országismeret és kényelmes program.
http://paradisetravel.hu/portfolio-item/albania-mas-kepp/
Már a honlapjuk is különlegesen szép.
Repülős 5 napos kategóriában a CarTour útja olcsóbb mint a konkurrencia.
http://www.cartour.hu/program-leiras/albania-rejtett-kincsei-korutazas-kozep-es-del-albaniaban-magyar-nyelvu-idegenvezetovel/14401058
Tengerparti nyaralást legjobban a szombathelyi Ventoura travel szervez.
http://www.ventouratravel.hu/index.php/644-albania-a-balkan-erintetlen-gyongyszeme-3

Érdemes őket választani.

süti beállítások módosítása