Legjobb szeptemberben

Címkék: hide szeptemberi nyaralás

2010.08.13. 10:58

Albániát nyaralva felfedezni szeptember a legjobb hónap. A tenger még meleg, de már nincs tömeg, és az árak is csökkentek. Az időjárás már nem forró, de még nyári, kirándulni is jó. A piacok roskadnak a gyümölcstől, már érik a hide ami savanykásan és érett-édesen is kitűnő rágcsálnivaló.
Érdemes lefoglalni egy Durrës környéki apartmant vagy szállodát, beülni az autóba, elmenni nyaralni és csillagtúra szerűen bejárni a környező nevezetességeket.

Az elmúlt nyarak során a nyaralásunk egyik hetét mindig az Ohridi tó partján töltöttük.
Tavalyelőtt Strugától nem messze, a Makpetrol hotel vendégei voltunk. Ez a domboldalban áll, saját medencéje és közvetlen strandkijárata van. A víz itt kavicsos, aránylag gyorsan mélyül. Struga albán többségű város, kellemes sétálóutcával, kiváló cukrászdákkal. Itt folyik ki a Drin a tóból.
http://www.alban.hu/struga_main.htm
Tavaly Ohridban a hotel Gránitban nyaraltunk. Közvetlen vízparti szálloda, saját köves stranddal, a panoráma erkélyünkről beláttuk majdnem az egész tavat. A finom svédasztalos vacsorát a panoráma étteremben ettük, ahová panoráma lifttel mentünk le. Ohrid városa csodaszép, jókat sétáltunk, megnéztük a várat. Még egy - félig - magyar cirkusz előadását is megnéztük.
http://www.alban.hu/ohrid_main.htm
Idén a harmadik tóparti város, az albániai Pogradec volt a cél. A Május 1 hotel egy étteremből nőtt ki, közvetlenül a vízparton áll, saját strandja van. A part itt homokos, lassan mélyülő, de tiszta, kb. 2-3 méternyire le lehet látni.
A város esti korzója nagy élmény, a sok sétáló, a sültkukorica-árusok a rengeteg gyerek felvidítja a nyaralót.
http://www.alban.hu/pogradec_main.htm

süti beállítások módosítása