Sezlon a strandon

Címkék: sezlon csador sezlony magánstrand

2010.07.01. 16:32

Vagyis shezlong, azaz napozóágy, amihez csador - çadër - napernyő is jár. Ennek díja - 2 ágy egy ernyővel - napi 300-500 lek az úgynevezett magánstrandokon. Ezek egy része teljesen el van kerítve a vízpartig, máshol csak a homokon képeznek külön részt a közös parton. Ezek az ún. magánstrandok mindig tiszták, rendezettek.
A jobb szállodák a saját mindezt lakóiknak ingyen biztosítják - sokszor akkor is, ha nincs saját partszakaszuk - de a magánstrandokra bárki befizethet.
 

Velipoja Albánia legészakibb üdülőhelye, a 14,5 km hosszú és 3-500 méter széles homokstrand a Buna torkolatától indul - ez természetvédelmi terület - és a nagy homokdűnékig tart. Itt van a Viluni lagúna, amely egy sekély, vízinövénnyekkel benőtt hal- és madárparadicsom. Velipoja szürke homokja jóddal telített, így gyógyhatású.
A településen sok hotel, apartmanház várja a nyaralókat, akiket rengeteg étterem, kioszk, üzlet szolgál ki. Az árak itt alacsonyabbak mint délebbre, de itt is jó az idő, több mint 100 olyan nap van az évben, amikor 25 foknál melegebb van.
A szórakozást több (élő)zenés klub szolgálja. Csónakot is lehet bérelni, 500 lek/óra áron.
Aki nem szereti a nyüzsgést, talál magának nyugodt helyet a központtól távolabb illetve a lagúna másik oldalán, ahová csak egy gyalogoshíd vezet. Ez a RRjoll strand ahol jóval kevesebben vannak.
Velipoja sekély, meleg vize várja a családokat, közelsége Magyarországhoz - 14 óra autóval -, olcsó árai kedvelt úticéllá teheti a magyaroknak.

További információk Velipojáról: http://www.alban.hu/velipoje_main.htm

süti beállítások módosítása