Albániában sokkal több napilap és tv adó van mint Magyarországon. A napilapok olcsók és a tv adókon rengeteg a saját készítésű műsor. A digitális tv adás is előbb kezdődött kint, mint nálunk. Az internethasználat nem túl elterjedt, Albánia off-line ország, szívesebben beszélgetnek, találkoznak az emberek élőben.
Az újságírók bátrabbak mint nálunk. Sok újság fed fel botrányokat amelyben politikusok is érintettek. Van egy tv műsor a Fiks Fare, amely mindennap kifigurázza a politikusokat, szembesíti a szólamaikat a valósággal, és nemrég meg is buktatott egy minisztert. Elküldött egy csinos lányt hozzá, hogy protekciót kérjen, majd felvette, hogyan próbálja levetkőztetni a lányt. Másnap már nem volt miniszter.
A kedvencem mégis az albán Minisztertanacs.org honlap - http://keshilliministrave.org/ - amely úgy néz ki, mintha hivatalos lenne. De ha megnézzük a képket, valami gyanús lesz.
Albánia még szabad ország!

A hegyek országa

2010.01.11. 15:50

Albánia Európa egyik legnagyobb átlagmagasságú országa. A legmagasabb hegye a Korab a maga 2750 méterével alig emelkedik ki a nagyon sok kétezer méter feletti albán csúcs közül. De sok a fennsík, ahol a városok és a falvak a tengerszint felett 800-1500 méter magasan vannak.
Albánia hegyei közül az Albán Alpok a legszebbek, belga hegyjáró ismerősöm szerint a Francia Alpok után a második legszebb hegység Európában. Gyönyörű még a Çika hegység, amely az Albán Riviérát alkotja a tengerbe érő lábával.
Albánia keleti részét is hegyek alkotják - a Grammosz a görög határnál, a lurai korona keleten - sok közülük érintetlen még a turistáktól.
Az Alpok a hegymászóknak, míg a többi hegység inkább a túrázóknak javasolt terület.
Részletek, képek, utazások: www.alban.hu

süti beállítások módosítása