Előnyaralás a tengerparton

2017.01.28. 12:59

Albánia április közepétől a legszebb arcát mutatja, kellemes az idő, mindenütt virágok nyílnak, az emberek kedvesek, az ételek és az italok finomak, a zene életigenlő. Ott könnyű elfelejteni a hideg telet és feltöltődni melegséggel.
Érdemes az elő - és persze az utó- szezonban kirepülni egy kicsit a hétköznapokból a mediterránba.
A Wizzair olcsó jegyeket árul Tiranába, én megfelelő szállást kínálok hozzá, reptéri tranzittal.
Egy négyszemélyes, vízközeli apartman vasárnaptól szerdáig csak 150 euró - a csomagban max. 4 főre szállás és 2 reptéri transzfer van -, de szerdától vasárnapig is csak 185 euró ugyanez. Sőt tengerre néző lakást is kérhetünk, és nézhetjük az erkélyünkről a tengeri naplementét.
De ha szállodára vágyunk, akkor 122 euró/fő áron pihenhetünk tengerparti ***-os szállodában, reggelivel.
További részletekkel itt szolgálok. Albánia repülővel.

Albánia kutyával

2017.01.23. 13:08

Egyre többen szeretnének a kutyájukkal együtt nyaralni Albániában. Erre van lehetőség. Kutyát bevinni Albániába kutyaútlevéllel lehet, 30 napnál régebbi oltások igazolásával. A határon megnézik az ebet, ha egészséges, akkor be lehet vinni.

Albániában a kutyák helyzete kicsit más mint nálunk. Pásztorkutyaként szöges nyakörvvel védik a nyájat a farkasok és medvék ellen, őrzik a tanyát. Kevesen tekintik őket házi kedvencnek, de már egyre többen tartanak kutyát a városlakók közül is.
A legtöbb albánnak még furcsa az a közeli kapcsolat kutya és ember között, amit mi már megszoktunk. Sokaknak még a turizmusban is furcsa, hogy valaki a kutyájával együtt utazik, pláne, hogy egy szobában is kar vele aludni. Emiatt sok apartmanban és a legtöbb szállodában nem engedik meg a kutyák bevitelét.
De vannak olyan megbízható apartmanok, ahol ez nem gond. Természetesen a kutyák által okozott kárt ezeken a helyeken is ki kell fizetni, illetve nem vállalnak semmilyen felelősséget a kutyával kapcsolatban.

Ezeknek az apartmanoknak a listája itt található, kérem klikkeljen erre a sorra.

Bunk'art

2017.01.18. 15:31

Ha Albánia akkor bunker, ezt már sokan tudják. Még sok helyen láthatóak az apró és a nagyobb bunkerek, de az igazán nagyok a föld alatt vannak, a hegyoldalakban, vagy a városok alatt. Egy ilyet már korábban megnyitottak Gjirokastrában, a vár alatt, de nemrég két új bunkermúzeummal bővült a kínálat.
Mindkettő Tiranában van. Az egyik a Dajti lába alatt - a Dajtira vezető lanovka végállomása mellett/alatt. Ez a nagyobb, itt több emeleten több folyosó várja a turistákat. Lehet látni korabeli eszközöket, Enver elvtárs szobáját, rengeteg tablót és képet, valamint különböző művészi installációkat. Érdekes és borzongató végignézni.
A belépőjegy 500 lek.
További leírást képekkel itt lehet találni róla magyarul.
De decemberben megnyílt a kis Bunk'art is, a lehető legjobb helyen, Tirana főterétől 100 méterre, a belügyminisztérium alatt. Kihagyhatatlan a Tiranába látogatók számára. Itt jóval kevesebb szoba van, de ízelítőnek nagyon jó. A berendezés, a tematika a nagy testvért idézi, minden értelemben.
A belépő itt is 500 lek.

Albánia Wizzairrel

2017.01.16. 14:09

A Malévnak már a rendszerváltás előtt is volt tiranai járata, de sajnos a csőd óta már nem volt semmilyen közvetlen összeköttetés a két ország között. De a magyar kormány noszogatására az adófizetők támogatásával 2017 áprilisától heti két járat repül Budapest és Tirana között.
Vasárnap és szerdán 15,10-kor indul Ferihegyről a gép, és 17,15-kor indul vissza. Tehát 3 vagy 4 vagy 7 éjszakát is tölthetünk Albániában. Ennyi idő alatt megnézhetjük Tiranát, pihenhetünk a durresi tengerparton vagy tehetünk egy körutazást is az országban.
Ajánlataimért a repülővel érkezőknek klikkeljen erre a sorra!